Ajankohtaista

Olemme Facebookissa14.2.2018

Kevätkokous

Kallioniemen kevätkokous pidetään tiistaina 20. maaliskuuta klo 18:00 Tapanilan työväentalolla (Sompiontie 4, 00730 Helsinki).

7.3.2018 Ennen varsinaista kokousta pidämme klo 18:00-19:30 Strategiaseminaarin Kallioniemen toiminnan kehittämiseksi ja klo 19:30 aloitamme kevätkokouksen.

Tervetuloa!

8.6.2017

Jäsenten ja talkoolaisten lomapäivät saaressa on 19.-22. kesäkuuta

Ilmoittaudu pikaisesti Sari Hiltuselle => justiinan@hotmail.com, p. 045 183 2744

Huomioitavaksi:

 • Omat liinavaatteet mukaan!

Lomapäivien aikana

 • Talkoolaiset saavat majoituksen lisäksi kiitoksena myös ruokailun iltapalaa lukuun ottamatta
 • Jäsenet voivat halutessaan tilata ruokailun. He saavat listahinnasta 30 prosentin alennuksen

Tervetuloa!

16.6.2016

Kesäkoti Kallioniemen nuotiopaikan polttopuiden säilytys on laitettu uuteen uskoon. Jouni Lahti, Mirka Vainikka ja Sami Vinkku Viinikainen ovat tehneet hyvää työtä! Puuvajan kuva nähtävissä tässä vaiheessa Kesäkoti Kallioniemen FB-sivuilla. Kiitoksia!

 

9.6.2016 Juhannus on meillä herttainen…

Juhannus lähestyy. Kallioniemen juhannuksenvietolla on pitkät perinteet…

Juhannusmuisto vuodelta 19542015 Kallioniemi Ilpo Rossin kuvissa

”Valkeni juhannusaatto. Kallioniemi oli valmis vastaanottamaan niin vanhat tutut kuin uudetkin ystävänsä. Joka paikka hohti puhtautta. Valkeat liinat pöydillä kukkamaljakkoineen. Regina kultaisen hymyilevänä ja jokaista elähdytti lähestyvän keskikesän juhlan odotus. Vieraita alkoi saapua. Niitä tuli autoilla, tuli Kingillä, tuli yksityismoottoreilla ja kun kokkojuhla alkoi oli kahvia juomassa sata henkeä…” (Vieraskirjamerkintöjä 1950-luvun alkupuolelta…)

 

Johtokunta kokoontui 2.6.2016 Kello

Kesäkuun alussa pidetyssä johtokunnan kokouksessa tehtiin koko joukko merkittäviä päätöksiä. Mm. hyväksyttiin 9 uutta jäsentä heidän jäsenhakemusten perusteella. Mielenkiintoa siis tulla Kesäkoti Kallioniemen tukijaksi myös jäsenyyden muodossa löytyy. Mainittakoon että sivuiltamme löytyy tulostettava jäsenhakemuslomake ja että jäsenyys tässä kesäkotiyhdistyksessä on merkittävä sympatianosoitus sosiaalisesti motivoitua lomatoimintaa kohtaan!

Johtokunnassa käsiteltiin ja hyväksyttiin Kaisa Koskisen laatima esitys yhdistyksen talousohjesäännöksi. Se ohjeistaa johtokuntaa ja kesäkodin piirissä toimivia taloudenpidon rutiinien hoidossa.

Tänä keväänä on jouduttu tekemään joukko hankintoja, jotka liittyvät välittömästi kesäkoti Kallioniemen toiminnan pyörittämiseen. Suurin hanke oli uuden moottorin hankinta saaren ja sen mantereen puolisten satamien väliä kulkevaan lauttaan. Myös uusi tiskikone on hankinnassa.

Johtokunta on  laatimassa myös Kesäkoti Kallioniemen irtaimistoluetteloa. Keskeinen irtain omaisuus on valokuvattu, samoin majoitushuoneiden kalustus.  Merkittävät työkalut ja koneet luetteloidaan.

Koko kesä on  jaettu johtokunnan jäsenten kesken ns. vastuuviikkoihin, jolloin asianomainen vastuuhenkilö on ottamassa ryhmät vastaan ja esittelee kesäkotia ja saatavilla olevia palveluja. Vastuuhenkilö on koko viikon ajan tavoitettavissa joko henkiökohtaisesti tai ainakin puhelimitse. Vastuuhenkilöiden nimet ja puhelinnumerot näkyvät varaustilanteesta ja käytettävissä olevista tiloista kotisivuillamme.

Tehtiin myös alustava päätös Kesäkoti Kallioniemen oman ympäristösäännön tai ohjelman laatimisesta. Se tulee kattamaan tiiviissä muodossa mm. energiankäyttöön, vesiin, jätteidenkäsittelyyn, saaren luontoon suhtautumiseen  ja ohjelman kannalta kiireisimpiin investointeihin liittyvät asiat.

Kesäkodissa tulee myös tänä kesänä toimimaan pieni kioski, jonka toimintaa johtokunta hahmotteli sekä käyttäjien että kesäkodin näkökulmasta.

Sivun kuvassa on Kallioniemen ”vellikello” Sarita Maja-Hellmannin kuvaamana. Tarkoitus on että korvissasi soi tuttu ääni, jolla Kesäkoti Kallioniemen johtokunta toivottaa jäsenet ja Kallioniemen ystävät viettämään pieni loma kesäkoti Kallioniemessä siinä hengessä, jota juuri juhlittu Miina Sillanpää ja hänen aikalaisensa Martta Salmela-Järvinen tavoittelivat luodessaan kesäkoti Kallioniemen kaltaisia sosiaalisia rakenteita ja yhteiskunnan voimakasta tukea tälle toiminnalle!

 

4 thoughts on “Ajankohtaista

 1. Erinomaista eteenpäin suuntaavaa toimintaa!

 2. Hyvää viestintää- harvnaista sanoisin. Vapaaehtoistoiminnalla on tärkeää olla selkeät hallinnolliset raamit. Toiminta-ajatus asiakas keskiössä jne. kuten kokouksessanne olette päättäneet, kaikki kirjattuina ja tarpeen vaatiessa niitä voi muuttaa.
  Palkatuln henkilöstön ja vapaaehtoistyöntekijöiden vastuualueet on myös hyvä kirjata selkeästi …kuka vastaa mistäkin esim. päivittäistavara hankinnoissa ettei lippuja ja lappuja tule ’hätä’ostoksista.
  Pieni kioski oli aikoinaan varsinkin saaren muille asukkaille virkistyksen kohde.( vaikea hoidettava kylläkin)

 3. Kiitokset johtokunnalle, hyviä päätöksiä olette tehneet ja erityisen iloinen olen tästä avoimuudesta. Hyvää kesää kaikille <3

 4. Kaikessa yhteisessä toiminnassa avoimmuus on tärkeää. Paljon puhutaan läpinäkyvyydestä, missä päätökset ja niiden perustelut ovat asiakkaiden, jäsenten ja kansalaisten arvioitavissa, Kallioniemen toiminnan toivon jatkossa olevan avointa ja keskustelevaa. Yhdessä syntyvät hyvät päätökset.

  Sarita Maja-Hellman
  Kesäkoti Kallioniemi ry:n sihteeri

Comments are closed.