Videoita Kesäkoti Kallioniemestä

Vuonna 2016

Kesäkoti Kallioniemessä on viihtyisä Poukama, jonka “Kansalaisena tietoyhteiskunnassa” -viikon osanottajat haluavat esitellä Sinulle…

youtu.be

Vuonna 2012…

Videoiden tekemistä on kai harrastettu jo pitkään, mutta todellista vauhtia tämä dokumentoiva ulottuvuus sai Youtuben lataamis- ja julkistamistoimien yleistymisen myötä. Kesäkoti Kallioniemessä järjestettiin alkukesästä 2012 ns. “Saamelaisseminaari”, jonka tarkoituksena oli avata etelän ihmisille saamelaisen kulttuurin ja elämäntapojen ydinkysymyksiä. Mukaan tähän tapahtumaan saatiin silloin jo maineikas saamelaispäättäjä ja porosaamelaisuuden asiantuntija, porotaloudesta tohtoriksi väitellyt Pekka Aikio sekä tunnettu joikutaiteilija Niiles-Jouni. Viikosta muodostui sisältörikas elämys, vaikka saamelaisuuden poliittinen ulottuvuus kärsi eduskuntaryhmien lähes täydellisestä välinpitämättömyydestä viikon keskivaiheilla järjestetyn teemaan liittyvän panelikeskustelun suhteen.
Tässä video saamelaisseminaarin ensimmäiseltä päivältä, kun saamenlippu nousee Kesäkoti Kallioniemen salkoon saamelaisrummun ja Niiles-Jounin maagisen rummutuksen saattelemana.

Lipunnosto Saami-seminaarissa Kesäkoti Kallioniemessä 2012…