Ajankohtaista

Olemme Facebookissa


Kesäkoti Kallioniemen perinteinen juhannus tarjoaa saaristolaistunnelmallisen rentouttavan keskikesän juhlan.
Perinteitä on lipunnosto ja sään salliessa kokko. Muutoin syödään hyvin ja saunotaan.
Omaa rauhaa on tai levollista yhdessä oloa mukavien ihmisten kanssa.
Koko juhannuksen hinta on 240 €. Lapset juhlivat ilmaiseksi. Nyt mummut ja papat lapsenlapset mukaan ja Kallioniemeen!

KEVÄTKOKOUSKUTSU
Kevätkokous pidetään 6.3.2023 klo 16.45 paikkana Pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3. 
Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat kuten toimintakertomus sekä tilinpäätös. Sen lisäksi suunnitellaan kesän toimintoja.
Kokouksessa on kahvitarjoilu!
Kokoukseen on ilmoittauduttava etukäteen, jotta osallistujalistat saadaan Eduskunnan vahtimestareille ja kokoukseen pääsy on mahdollinen. Lähetämme tarkemmat ohjeet ilmoittautuneille. Ilmoittaudu: sami.siltaloppi@hnk.fi
Tervetuloa!
HALLITUS
Kesäkotiyhdistys Kallioniemi ry

seminaarin osallistujia tutustumassa Kallioniemeen

12.8.2022 Päihdepoliittinen seminaari

Kesäkotiyhdistys Kallioniemi ry:n puheenjohtaja, kansanedustaja Eveliina Heinäluoma: Kieltolaista tähän päivään

Satakunnan hyvinvointialueen johtaja Kirsi Varhila: Onko ALKO:n monopoli sosialidemokraattista päihdepolitiikkaa?

Arja Laitinen, johtaja, Hyvinvointialat Hali ry: Päihdehoitoon matala kynnys- päihdehoitojen kilpailutus aluevaltuustoissa

Heidi Viljanen, kansanedustaja, EHYT ry:n puheenjohtaja, SDP päihdepoliittisen työryhmän puheenjohtaja: Nuorten päihteiden käyttö- ja mielenterveysongelmat


uutuuttaan kiiltelevä huopakatto

Valtava työurakka – uusi huopa asuinrakennukseen – valmis!
Kesäkuun 8. päivä 2022 päätalon kattoremontti hyväksyttiin sekä Kallioniemen että Museoviraston osalta. Kaikki olivat tyytyväisiä. 
Korjausvelka on nyt pienempi ja seuraavat hankkeet viedään eteenpäin vuosittain suunnitellen.

KEVÄTKOKOUSKUTSU

Kevätkokous pidetään tiistaina 22.3.2022 klo 18.00 paikkana Hyvinvointilomien toimisto, Haapaniemenkatu 14 (2.krs) 00530 Helsinki.

Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat sekä käydään keskustelua tulevasta 100-vuotisjuhlavuodesta. Tervetuloa!

Ilmoittautumiset: sami.siltaloppi@hnk.fi

Lämpimästi tervetuloa!

HALLITUS
Kesäkotiyhdistys Kallioniemi ry


Kesäkoti kuntoon – tule mukaan kevättalkoisiin!
Kevättalkoot pidetään pe – su 13.-15.5.2022
Talkoissa laitetaan kesäkoti kesänkuntoon ja suoritetaan pieniä korjauksia. Ruuat tarjotaan, kahvit keitetään ja saunomaankin pääsee. Tule päiväksi tai kolmeksi! Talkoiden yhteydessä lauantaina 14.5. klo 12.30 – 14 vapaaehtoisten koulutustilaisuus Kallioniemessä.
Laita jo päivät kalenteriisi ja ilmoittaudu sähköpostilla info@kesakotikallioniemi.fi

SYYSKOKOUSKUTSU

Yhdistyksen syyskokous pidetään 20.10.2020 klo 18.00 Hyvinvointilomien kokoushuoneessa
Haapaniemenkatu 14, 2.krs.
Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Lämpimästi tervetuloa.

HALLITUS
Kesäkotiyhdistys Kallioniemi ry


10.6.2020

Tule lomalle Kallioniemeen!

Tule viettämään Juhannus Kallioniemessä täyshoidolla,
Hinta on 150 /hlö, pe 19.6. klo 12 – su 21.6. klo 12. Sisältää majoituksen, aamupalan, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan. Sään salliessa poltamme myös kokon!

Varaukset ja tiedustelut:
info@kesakotikallioniemi.fi

Omatoimilomat Kallioniemessä kesäkuussa koronahintaan.
Mökki 40€/vuorokausi
Päätalo & Poukama, huone 30€/vuorokausi

Varaukset info@kesakotikallioniemi.fi

Täysihoitoloma Kallioniemessä!
Ma-Ke tai Ke-Pe hintaan 200 € viikot 31 ja 32 (27.7.- 7.8.2020).

info@kesakotikallioniemi.fi


27.2.2020

Nyt on aika liittyä jäseneksi. Kevätkokous on tulossa ja siellähän jäsenillä on mahdollisuus vaikuttaa toimintaan. Tee päätös nyt ja liity! Lähetä sähköpostia Samile ja ilmoita halukkuudestasi liittyä! sami.siltaloppi@hnk.fi

KUTSU KEVÄTKOKOUSEEN

Hyvä yhdistyksen jäsen

Olet lämpimästi tervetullut yhdistyksemme kevätkokoukseen 18.3.2020 klo 17.30
Ilmoittautuminen sekä kahvitarjoilu klo 17.00 alkaen.
EKL:n toimiston kokoustilaan, Haapaniemenkatu 14, 2. krs, 00530 Helsinki.


26.2.2020
Kevättalkoot

Kallioniemen kevättalkoot pidetään 15.-17.5.2020
Ilmoittautumiset sähköpostilla Sami Siltalopille osoitteeseen: sami.siltaloppi@hnk.fi
Ilmoita milloin haluat tulla ja lähteä (osallistua voi ko. päivinä oman aikataulun mukaan). Yhteiskuljetuksista ilmoitetaan ilmoittautuneille.

Tarjolla ikkunanpesua, huoneiden kesäkuntoon laittamista, kukkien istutusta, alueen siivoamista, hyvää ruokaa ja mukavaa porukkaa!

Juuri Sinä olet lämpimästi tervetullut! Älä mieti, pienikin talkoopanos on kulllan arvoinen upealle Kesäkodille.


14.2.2018
Kevätkokous

Kallioniemen kevätkokous pidetään tiistaina 20. maaliskuuta klo 18:00 Tapanilan työväentalolla (Sompiontie 4, 00730 Helsinki).

7.3.2018 Ennen varsinaista kokousta pidämme klo 18:00-19:30 Strategiaseminaarin Kallioniemen toiminnan kehittämiseksi ja klo 19:30 aloitamme kevätkokouksen.

Tervetuloa!


Kallioniemen syyskokous 30.10.2017

Syyskokous pidetään 30.10.2017 klo 18:00 Helander -kodin juhlasalissa Vuosaaressa osoitteessa Koukkusaarentie 18.

Syyskokouksen asialistalla on sääntömääräiset asiat, kuten puheenjohtajan ja johtokunnan jäsenten valinta, tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Tervetuloa!


Syystalkoot Kallioniemessä 23-24.9.2017

Tervetuloa Kesäkoti Kallioniemen syystalkoisiin.

Kallioniemen lautta hakee väkeä Karhusaaresta lauantaina 23.9 klo 10:30. Bussi 93K lähtee Itäkeskuksesta klo 9:50.
Mikäli tulet autolla, kannattaa parkkipaikan varaamisesta keskustella etukäteen, koska pysäköintiä varten tarvitaan Kallioniemestä parkkilappu.

Kuljetuksesta vastarannalta tai Karhusaaresta muuna aikana voi sopia soittamalla numeroon 044 755 6522.


8.6.2017
Jäsenten ja talkoolaisten lomapäivät saaressa on 19.-22. kesäkuuta

Ilmoittaudu pikaisesti Sari Hiltuselle => justiinan@hotmail.com, p. 045 183 2744

Huomioitavaksi:

 • Omat liinavaatteet mukaan!

Lomapäivien aikana

 • Talkoolaiset saavat majoituksen lisäksi kiitoksena myös ruokailun iltapalaa lukuun ottamatta
 • Jäsenet voivat halutessaan tilata ruokailun. He saavat listahinnasta 30 prosentin alennuksen

Tervetuloa!


16.6.2016
Kesäkoti Kallioniemen nuotiopaikan polttopuiden säilytys on laitettu uuteen uskoon. Jouni Lahti, Mirka Vainikka ja Sami Vinkku Viinikainen ovat tehneet hyvää työtä! Puuvajan kuva nähtävissä tässä vaiheessa Kesäkoti Kallioniemen FB-sivuilla. Kiitoksia!


9.6.2016
Juhannus on meillä herttainen…

Juhannus lähestyy. Kallioniemen juhannuksenvietolla on pitkät perinteet…

Juhannusmuisto vuodelta 19542015 Kallioniemi Ilpo Rossin kuvissa

“Valkeni juhannusaatto. Kallioniemi oli valmis vastaanottamaan niin vanhat tutut kuin uudetkin ystävänsä. Joka paikka hohti puhtautta. Valkeat liinat pöydillä kukkamaljakkoineen. Regina kultaisen hymyilevänä ja jokaista elähdytti lähestyvän keskikesän juhlan odotus. Vieraita alkoi saapua. Niitä tuli autoilla, tuli Kingillä, tuli yksityismoottoreilla ja kun kokkojuhla alkoi oli kahvia juomassa sata henkeä…” (Vieraskirjamerkintöjä 1950-luvun alkupuolelta…)


Johtokunta kokoontui 2.6.2016 Kello

Kesäkuun alussa pidetyssä johtokunnan kokouksessa tehtiin koko joukko merkittäviä päätöksiä. Mm. hyväksyttiin 9 uutta jäsentä heidän jäsenhakemusten perusteella. Mielenkiintoa siis tulla Kesäkoti Kallioniemen tukijaksi myös jäsenyyden muodossa löytyy. Mainittakoon että sivuiltamme löytyy tulostettava jäsenhakemuslomake ja että jäsenyys tässä kesäkotiyhdistyksessä on merkittävä sympatianosoitus sosiaalisesti motivoitua lomatoimintaa kohtaan!

Johtokunnassa käsiteltiin ja hyväksyttiin Kaisa Koskisen laatima esitys yhdistyksen talousohjesäännöksi. Se ohjeistaa johtokuntaa ja kesäkodin piirissä toimivia taloudenpidon rutiinien hoidossa.

Tänä keväänä on jouduttu tekemään joukko hankintoja, jotka liittyvät välittömästi kesäkoti Kallioniemen toiminnan pyörittämiseen. Suurin hanke oli uuden moottorin hankinta saaren ja sen mantereen puolisten satamien väliä kulkevaan lauttaan. Myös uusi tiskikone on hankinnassa.

Johtokunta on  laatimassa myös Kesäkoti Kallioniemen irtaimistoluetteloa. Keskeinen irtain omaisuus on valokuvattu, samoin majoitushuoneiden kalustus.  Merkittävät työkalut ja koneet luetteloidaan.

Koko kesä on  jaettu johtokunnan jäsenten kesken ns. vastuuviikkoihin, jolloin asianomainen vastuuhenkilö on ottamassa ryhmät vastaan ja esittelee kesäkotia ja saatavilla olevia palveluja. Vastuuhenkilö on koko viikon ajan tavoitettavissa joko henkiökohtaisesti tai ainakin puhelimitse. Vastuuhenkilöiden nimet ja puhelinnumerot näkyvät varaustilanteesta ja käytettävissä olevista tiloista kotisivuillamme.

Tehtiin myös alustava päätös Kesäkoti Kallioniemen oman ympäristösäännön tai ohjelman laatimisesta. Se tulee kattamaan tiiviissä muodossa mm. energiankäyttöön, vesiin, jätteidenkäsittelyyn, saaren luontoon suhtautumiseen  ja ohjelman kannalta kiireisimpiin investointeihin liittyvät asiat.

Kesäkodissa tulee myös tänä kesänä toimimaan pieni kioski, jonka toimintaa johtokunta hahmotteli sekä käyttäjien että kesäkodin näkökulmasta.

Sivun kuvassa on Kallioniemen “vellikello” Sarita Maja-Hellmannin kuvaamana. Tarkoitus on että korvissasi soi tuttu ääni, jolla Kesäkoti Kallioniemen johtokunta toivottaa jäsenet ja Kallioniemen ystävät viettämään pieni loma kesäkoti Kallioniemessä siinä hengessä, jota juuri juhlittu Miina Sillanpää ja hänen aikalaisensa Martta Salmela-Järvinen tavoittelivat luodessaan kesäkoti Kallioniemen kaltaisia sosiaalisia rakenteita ja yhteiskunnan voimakasta tukea tälle toiminnalle!

4 thoughts on “Ajankohtaista

 1. Erinomaista eteenpäin suuntaavaa toimintaa!

 2. Hyvää viestintää- harvnaista sanoisin. Vapaaehtoistoiminnalla on tärkeää olla selkeät hallinnolliset raamit. Toiminta-ajatus asiakas keskiössä jne. kuten kokouksessanne olette päättäneet, kaikki kirjattuina ja tarpeen vaatiessa niitä voi muuttaa.
  Palkatuln henkilöstön ja vapaaehtoistyöntekijöiden vastuualueet on myös hyvä kirjata selkeästi …kuka vastaa mistäkin esim. päivittäistavara hankinnoissa ettei lippuja ja lappuja tule ‘hätä’ostoksista.
  Pieni kioski oli aikoinaan varsinkin saaren muille asukkaille virkistyksen kohde.( vaikea hoidettava kylläkin)

 3. Kiitokset johtokunnalle, hyviä päätöksiä olette tehneet ja erityisen iloinen olen tästä avoimuudesta. Hyvää kesää kaikille <3

 4. Kaikessa yhteisessä toiminnassa avoimmuus on tärkeää. Paljon puhutaan läpinäkyvyydestä, missä päätökset ja niiden perustelut ovat asiakkaiden, jäsenten ja kansalaisten arvioitavissa, Kallioniemen toiminnan toivon jatkossa olevan avointa ja keskustelevaa. Yhdessä syntyvät hyvät päätökset.

  Sarita Maja-Hellman
  Kesäkoti Kallioniemi ry:n sihteeri

Comments are closed.