Kaarinansaari

Siirtola-kesäkoti hankitaan

Seuraava kesä meni siirtolatoimikunnan etsiessä sopivia tiloja kesäkotia varten. Se haluttiin Helsingin lähiympäristöstä, jossa voisi käydä pyhäisin sekä lomailla myös pidempiä aikoja. Sopivien paikkojen löytämistä vaikeutti rajoitetut rahavarat ja toisaalta monipuoliset vaatimukset, jotka kesäkodille asetettiin.

Vihdoin keväällä 1925 rekikelin aikaan käytiin tutustumassa liikemies Parviaisen tarjoamaan Kallioniemi-nimiseen kiinteistöön Sipoon Kaarinansaaressa, johon sisältyi puolen hehtaarin maa-alue (Kallioniemi I ja II) ja niillä sijaitseva kaksikerroksinen asuinrakennus, saunarakennus, ulkosuoja ja irtaimistoa. Koko paketti maksoi 100 000 markkaa. Kaupasta neuvottelemaan valtuutettiin Hilda Seppälä ja Lydia Saarikivi. jotka allekirjoittivat kauppakirjan 13.4.1925. Kesäkodin vihkiäiset pidettiin helluntaina, jolloin tarjottiin ilmaiset kahvit n. 60 jäsenelle ja kutsuvieraalle.

Pari viikkoa myöhemmin juhannusjuhlissa oli 50 henkilöä, jotka saivat kokea erinomaiset saunan löylyt, uimarannan ilot ja kaikki sopivat jopa katon alle nukkumaan. Ensimmäisenä kesänä Kallionimessä vieraili 96 lomanviettäjää.
Vieraita otettiin vastaan kesäkuun alusta elokuun loppuun.